SKANDERBORG FESTIVALEN

TRANSPORT
Der er mange måder at komme til festivalen, afhængig af temperament og pengepung. Det nemmeste er nok tog og bus, da man slipper for at skulle finde en parkeringsplads til bilen under festivalen.

Bil:
Fra Sjælland og Fyn:
Heldigvis er motorvejsnettet godt udbygget i Danmark, så det er en smal sag at komme til Skanderborg i bil. Det gælder såmænd bare med at komme ud på Europavej 45, og køre mod Odense/Århus.
Følg E 45 over Fyn. Fortsæt mod Århus til afkørsel 53 eller 52. Herfra er der skilte der viser vej til festival- og campingområdet.

Tog:
Med tog er det heller ikke noget problem at komme til Skanderborg. På DSB`s hjemmeside kan du finde information om afgange og priser. Fra Skanderborg banegård er der forskellige muligheder for at komme til festivalpladsen. Der afgår busser og hestevogne til festivalen og campingområderne hvert 10. minut i festivalperioden. Derudover kan du:
- tage en taxa, lige uden for banegården. Vær opmærksom at der er rift om taxa´erne.
- gå til festivalpladsen – det tager en lille halv time.

Er du forvirret, så følg bare strømmen...


OVERNATNING
Hvor kan jeg bo ? De fleste festivaldeltagere camperer ved festivalen, og det er gratis - mange kommer i god tid, op til flere dage før festivalen starter. I år (2006) kan du campere fra mandag d. 7. august kl. 16.00 (Holst Camping). Alle øvrige campingarealer åbner tirsdag d. 8. august kl. 16.00. Hvis du vil have en plads tæt på festivalområdet er det nødvendigt at være der tidligt.

Er du for "gammel" til at ligge i telt, eller ønsker du lidt mere komfort er der andre muligheder. Skanderborg festivalen har som noget nyt indført indført CAN SLEEP®. En lille minilejlighed til to som er udformet som en øl-dåse og hvor man hver dag får friske øl og morgenavis leveret til døren. En af de mange skøre ideer de får på smukfest.dk.

En anden mulighed er Hotelt© - et helt campingområde tæt på festivalområdet hvor man på forhånd kan købe et telt der er stillet op. Så slipper man for selv at rode rundt med pløkkerne.

En anden mulighed, for de mere pengestærke, er Hotel Skanderborghus, som ligger tæt på festivalpladsen.
For mere information, se her: http://www.danskehoteller.dk

Skanderborg har også et vandrehjem der også ligger tæt på festivalpladsen. Se her for mere information: http://www.skanderborg-danhostel.dk


INDKØBSMULIGHEDER
Skanderborg by ligger tæt på festivalområdet. Orker du ikke at gå den lille kilometer er der både busser, taxa og hestevognstransport. Hele byen er gearet til de mange gæster og vant til den årlige begivenhed.


SKANDERBORG FESTIVALEN
Danmarks smukkeste festival
Birkevej 20
DK-8660 Skanderborg
Tel.: 87 93 44 44
Fax.: 87 93 44 45
E-mail: info@smukfest.dk

Den officielle Skanderborg Festival side : www.smukfest.dk


ARTIKLER FRA SKANDERBORG
Her er der nogle oplevelser fra Skanderborg festivalen. Tak til Peter Justesen og Frederik Roland.
 
Presset på Skanderborg Festival (2001)

Igen en forrygende smuk festival (2002)

Succes for Skanderborg (2002)