ROSKILDE FESTIVALEN

TRANSPORT
Der er mange måder at komme til festivalen, afhængig af temperament og pengepung. Jeg har forsøgt at opsætte nogle alternativer, men ønsker du mere information er du velkommen til at skrive. Roskilde festivalen anbefaler i øvrigt offentlig transport.

Bil:
Fra Jylland og Fyn:
Heldigvis er motorvejsnettet godt udbygget i Danmark, så det er en smal sag at komme til Roskilde i bil. Det gælder såmænd bare med at komme ud på Europavej 45, og køre mod Odense/København.
Følg E 45 over Fyn. Efter at du har passeret Fyn, kommer Storbælts broen. Der skal ikke betales før man ankommer til Sjælland. Du kan betale med : Visa/Dankort, Benzinkort fra bla. HydroTexaco og Q8, andre kreditkort og selvfølgelig kontanter.

For opdaterede priser og mere information, se her: http://www.storebaelt.dk

Efter du har betalt, skal du bare følge E 20 mod København. Når du når til afkørsel 31, Solrød Syd, drej fra og følg hovedvej 6 mod Roskilde. Festivalpladsen ligger lige før du passerer byskiltet til Roskilde. Der vil også være skilte der viser dig vej.

Fra København:
Følg motorvej 21 imod Roskilde. Ved afkørsel 12 forlader du motorvejen og følger vejskiltene.

Fra Sverige:
Pga. Øresundsbroen mellem Danmark og Sverige, er det muligt at køre fra Malmø til Roskilde på under 2 timer. Du kan betale med : Visa/Dankort, Benzinkort fra bla. HydroTexaco og Q8, andre kreditkort og selvfølgelig kontanter.

For opdaterede priser og mere information, se her: http://www.oresundskonsortiet.dk

Tog:
Med tog er det ikke noget problem at komme til Roskilde. På DSB`s hjemmeside kan du finde information om afgange og priser. I Roskilde er der forskellige muligheder for at komme til festivalpladsen. Der kører specielle busser og tog til festivalpladsen, bare følg skiltene. Derudover kan du :
- tage en taxa, lige uden for banegården.
- tage bussen. Busstationen ligger ca. 500 m. fra banegården.
- gå til festivalpladsen - afstanden er ca. 2400 m.

Er du forvirret, så bare følg med strømmen.......

Du kan også besøge Roskilde bys egen hjemmeside: http://www.roskilde.dk

Bus:
Abildskous Rutebiler
Kør med Abildskous moderne rutebiler via Århus direkte til og fra Roskilde festivalen. Bussen holder ved Q8 tanken, tæt ved hovedindgangen.

Søndergårds busser
Bussen holder ved Q8 tanken, tæt ved hovedindgangen.


OVERNATNING
Hvor kan jeg bo ? De fleste festivaldeltagere camperer ved festivalen, og det er gratis - mange kommer i god tid, op til flere dage før festivalen starter. I år (2006) kan du campere fra søndag d. 25. juni kl. 08.00.

Er du for "gammel" til at ligge i telt, eller ønsker du lidt mere komfort er der selvfølgelig hoteller i Roskilde. Prøv f.eks. Roskildes vandrehjem, som er ret nyt, og ligger ved Vikingemuseet, ca. 30 - 40 min. gang fra festivalpladsen. Priser fra 120 kr.
For mere information, se her: http://www.rova.dk

En anden mulighed, for de mere pengestærke, er Scandic Hotel, som ligger knap 800 m. fra festivalpladsen.
For mere information, se her: http://www.scandic-hotels.dk/roskilde

For mere overnatningsmuligheder, se her: http://www.visitroskilde.com


INDKØBSMULIGHEDER
Der ligger små købmandsbutikker tæt på festivalen, hvor du kan købe det du har behov for, specielt hvis du kommer før den officielle åbning, blandt andet i Vor Frue.
Tæt på festivalen, ved motorvejen, ligger der en Q8 tankstation.


ROSKILDE FESTIVALEN
Sekretariat/kontor:
Roskilde Festival, Havsteensvej 11, 4000 Roskilde
Tel: +45 46 36 66 13
Fax: +45 46 32 14 99
E-mail: info@roskilde-festival.dk

Festival:
Dyrskuepladsen, Darupvej, 4000 Roskilde


Den officielle Roskilde Festival side : www.roskilde-festival.dk